
Vaření je pro nás cestou
V roce 2014 Monika a David začínali společně svůj život a zároveň se chtěli věnovat tomu, co je baví. Na začátku byla myšlenka využít své nemalé (prostě připravovala se skoro denně) zkušenosti s přípravou cizrnové pomazánky, tzv. hummusu. Začalo se vymýšlet, jak nemít výrobu doma v kuchyni, až se nám z toho nakonec vyloupla restaurace. V roce 2015 jsme po měsícíh plánování, překážek a předělávek otevřeli naší samoobslužnou restauraci v Uherském Brodě. Ano v působišti J. A. Komenského. Do oken jsme si vylepili (možná pro někoho provokativně, pro nás jasné sdělení) plakáty s nápisem "Jan by u nás jedl."
Od začátku jsme byli mile překvapeni, kolik lidí o náš koncept, tenkráte ještě vegetariánsko/veganské samoobslužné restaurace, projevilo zájem.

Na konci roku 2016 otevíráme druhou restauraci a to v Hodoníně. A potvrzuje se nám, že lidí hledajících změnu ve stravování je nemálo. I těch etických se na malém městě našlo pár.

Na začátku roku 2017 dochází k další důležité události a tou je příchod Ivi. Z kolegyně se brzo stala rodinnou přítelkyní a jedním z hlavních pilířů Napoli Kuchyně.

V roce 2021 dochází k ráznému, ale jednoduchému rozhodnutí, a to k ukončení samotného provozu restaurace. Každá cesta má své mety. V té době už ale pomalu zrál nápad naší nabídku rozšířit dál za hranice Slovácka. Z Napoli Kuchyně se nám "vylouplo" VYROSTLO NA.POLI.
